René van der Gijp: alles over de voetbalanalist

Na een carrière in het profvoetbal heeft René van der Gijp niet stilgezeten. Vandaag de dag is de oud-speler ook enorm bekend als tv-persoonlijkheid en voetbalanalist. Hier lees je alles wat je moet weten. 

Dit wil je weten over René van der Gijp

Allereerst nemen we een kijkje in het leven van de persoon Van der Gijp zelf, daarna nemen we zijn profcarrière onder de loep. We zetten het leven voor en na het voetbal voor je op een rijtje. 

Waar is René van der Gijp geboren? 

De voormalig rechtsbuiten werd geboren op 4 april 1961 in Dordrecht. In 1992 speelde Van der Gijp voor het laatst op profniveau en zette een punt achter zijn voetbalcarrière. Vandaag de dag woont de analist nog steeds in Dordrecht, in een vrijstaande bungalow. 

Hoe oud is René van der Gijp nu?

Na wat rekenwerk zou je erachter komen dat de analist nu 63 jaar oud is. 

Wat is het vermogen van René van der Gijp? 

Er zijn verschillende schattingen als het aankomt op het vermogen van de VI-man. Ze liggen allemaal tussen de 3-5 miljoen euro. 

Heeft Van der Gijp een gezin? 

Met zijn eerste vrouw Jacqueline Laats kreeg hij een zoon, Sanny. En in een latere relatie met Daniëlle Sijthoff kreeg hij zijn tweede zoon, Nicky. Inmiddels is Van der Gijp getrouwd met de vijftien jaar jongere Minouche de Jong. (Tekst gaat verder na de afbeelding, Minouche de Jong)

Wat doet de voormalig voetballer naast analyseren op tv?

Naast zijn werkzaamheden op tv is het vrij onbekend wat de analist bezighoudt in het dagelijks leven. Eén ding is duidelijk: zijn interesse voor voetbal is onverminderd gebleven. 

Dit is de loopbaan van René van der Gijp

Bekend staan als zowel voetballer en tv-persoonlijkheid, niet iets wat iedereen lukt. Van der Gijp daarentegen heeft beide bewerkstelligd. Allereerst nemen we een kijkje naar zijn carrière als speler. 

Voor welke clubs speelde Van der Gijp?

  • Sparta Rotterdam, 1978-1982
  • KSC Lokeren, 1982-1984
  • PSV, 1984-1987
  • Neuchâtel Xamax, 1987-1988
  • FC Aarau, 1988-1989
  • Sparta Rotterdam, 1989-1990
  • sc Heerenveen, 1990-1992

Welke prijzen won Van der Gijp?

  • Landskampioen Eredivisie, 1985/86 en 1986/87
  • Nationalliga A (Zwitsers landskampioen), 1987/88
  • Zwitserse Supercup, 1987 en 1988

Waar werkt René van der Gijp na zijn voetbalcarrière?

Als speler stond hij al bekend om zijn grappen en persoonlijkheid. Dit is iets wat de voormalig PSV'er doortrok na zijn loopbaan als speler. Hij maakte parodie nummers op bekende liedjes als 'Gimme Hope Jo'anna' en 'Busje komt zo.' Samen met Mario Been nam hij een carnavalsnummer op, 'In ons klein café.' Toch was zijn echte grote doorbraak het programma Voetbal Inside, wat tegenwoordig Vandaag Inside heet. Hier vormt hij een trio met Wilfred Genee en Johan Derksen en met zijn drieën staan ze garant voor ongezouten meningen over van alles en nog wat en een hoog humor gehalte. 

Zit René van der Gijp op social media? 

De analist is niet actief op de bekende kanalen, Facebook, Instagram of X. (Tekst gaat verder na de video)

Naast Van der Gijp heeft Voetbalflitsen ook alles over zijn collega's op een rijtje gezet. Hier lees je alles over zijn tafelgenoten Derksen en Genee.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers