Luuk De Jong toont zich ware aanvoerder voor EK-gangers van PSV

Het Europees kampioenschap werd in totaal door drie PSV-spelers bijgewoond en Luuk de Jong keek dan ook met veel interesse naar de duels van Oranje en België. Waar nodig was hij een luisterend oor voor zijn drie ploeggenoten op het eindtoernooi.

Johan Bakayoko werd met België in de achtste finale uitgeschakeld door Frankrijk en het Nederlands elftal zit nog volop in het toernooi. Jerdy Schouten en Joey Veerman hebben mogelijk zelfs zicht op de finale, maar vooral laatstgenoemde kreeg veel kritiek na zijn optreden tegen Oostenrijk. Een vroege wissel volgde, maar De Jong weet hoe sterk zijn ploeggenoot bij PSV is.

Luuk de Jong biedt steun voor ploeggenoten op Europees kampioenschap

In gesprek met het Eindhovens Dagblad wordt aan de kopsterke spits gevraagd hoe hij naar dit EK kijkt, mede door enkele actieve ploeggenoten. "Hopelijk schoppen ze het ver op het EK", doelt hij op Oranje, dat zaterdag Turkije treft in de kwartfinale. "Jerdy speelt in het team zoals Jerdy kan voetballen. Heel zorgvuldig, degelijk. Hopelijk kan hij zijn plek behouden."

Voor Veerman verliep de afgelopen week minder rooskleurig, maar desondanks pakte hij de draad weer snel op. "Ik heb Joey vorige week even gelaten. Ik weet hoe het gaat, want er zijn dan zoveel mensen die contact met je zoeken. Joey komt er helemaal overheen, daar ben ik van overtuigd." Johan Bakayoko geniet momenteel van zijn vakantie, maar kreeg weinig speelminuten op het EK. "Voor Johan is er de komende jaren nog veel tijd om mooie dingen te laten zien bij België. Nu speelde hij weinig en als jonge international is dat soms moeilijk. Maar zijn tijd komt nog wel", besluit De Jong. PSV is inmiddels zonder internationals gestart aan de voorbereiding.

Feyenoord-doelman vertrekt