Veerman recht de rug na Oostenrijk-ellende: 'Ik ben er wel klaar mee'

Joey Veerman heeft zich weinig aangetrokken van de negativiteit over zijn optreden tegen Oostenrijk (2-3). Dat vertelt de Oranje-international bij de NOS. De PSV-middenvelder liet in het gewonnen duel met Roemenië (0-3) zien dat hij het voetballen niet verleerd is in zijn 21 minuten-durende invalbeurt.

Strijdbare Joey Veerman recht de rug

Een week na de ellendige wedstrijd tegen Oostenrijk reflecteert Veerman op de turbulente dagen die hierop hebben gevolgd. “Ik heb na die dag tegen mijzelf gezegd: ‘Ik schakel gewoon het internet uit’. Ik heb het grootste deel niet gelezen en dat deed mij wel goed als ik het zo hoor”, vertelt de lachende Veerman aan Jeroen Stekelenburg. "Het was niet de makkelijkste week uit mijn carrière. De eerste twee dagen waren moeilijk, maar daarna heb ik de knop weer omgezet en hard getraind. Toen ging het allemaal weer prima."

Joey Veerman is ‘er wel even klaar mee’

Veerman kreeg ook de vraag of hij een uitleg had voor zijn onder gemiddelde prestatie in het vorige treffen. "Ik ben er ook wel klaar mee, moet ik zeggen. Ik snap dat jullie er vragen over stellen, maar ik heb daar na de familiedag wel een streep onder gezet, want ik heb er niet zoveel meer aan om erop terug te blikken. Het was gewoon geen leuke dag”, stelt de middenvelder van PSV.

Joey Veerman over zijn invalbeurt in de wedstrijd tegen Roemenië

Ronald Koeman bracht Veerman in de 69ste minuut en dat leverde een solide invalbeurt op. De spelmaker analyseert hoe hij in de wedstrijd zat. "Dan ben je op zoek naar vastigheden en simpele dingen. Ik denk dat ik dat gewoon weer heb gedaan vandaag. Je wil natuurlijk altijd spelen, maar het zou een beetje naïef geweest zijn van mij om te verwachten dat ik nu in de basis had gestaan." Lees hier hoe de andere Oranje-spelers scoren op rapport.

Feyenoord-doelman vertrekt