Van Hanegem over vroege Veerman-wissel: "Geen ruimte voor medelijden"

Het deed hem zichtbaar pijn: Joey Veerman na de vroege wissel tegen Oostenrijk. De middenvelder van PSV werd al na 35 minuten gewisseld door bondscoach Ronald Koeman. Als reactie waren er een aantal teamgenoten met bemoedigende woorden.

Dat gaat er echter niet in bij Willem van Hanegem, die vindt dat ook dergelijke teleurstellingen bij topsport horen. Dat steekt hij zeker niet onder stoelen of banken als hij aanlegt voor zijn periodieke column in het Algemeen Dagblad

Willem van Hanegem ergert zich aan cultuur bij Oranje

Vooral de reactie van Oranje-spelers direct na de wissel irriteerde hem. "Al die medespelers, ook die Joey Veerman even een schouderklop gingen geven na zijn wissel, waarom toch?", vraagt hij zich af. "We hebben het over een Europees kampioenschap, het is voetbal op het hoogste niveau en dan is er even geen ruimte voor medelijden. Laat hem gewoon even na zo'n vroege wissel."

Hij snapt echter ook dat voetballers gewoon mensen zijn en niet iedere dag kunne presteren. "Wat Veerman liet zien in Berlijn was bedroevend, maar toch kan het een voetballer overkomen. Alleen, een topspeler beperkt zijn val op een avond dat het allemaal niet wil lukken."

De Kromme confronteert media met invloed op spel Nederlands elftal

De tegenvallende prestaties hebben volgens De Kromme ook te maken met de druk van de Nederlandse media, omdat ze hem regelmatig ophemelen. "Bij Veerman werd het met de minuut minder. Dat zegt iets over zijn niveau, maar dit heeft ook hij te danken aan al die mafketels die hem de afgelopen maanden hebben bewierookt en hem gingen neerzetten als een soort kruising tussen Toni Kroos en Andrea Pirlo. Diezelfde aanbidders gaan hem nu afbreken tot op het bot, zo werken ze." Demy de Zeeuw liet zich ook kritisch uit over het spel van Oranje.

Feyenoord-doelman vertrekt