Virtueel speelschema Oranje: wie wacht na mogelijke winst op Turkije?

Na de gewonnen achtste finale tegen Roemenië, wacht voor Oranje nu een kwartfinale tegen Turkije. Hoe ziet de mogelijke weg naar een EK-finale er uit?

Wie treft Nederland in de kwartfinales van het EK?

Nadat Nederland als een van de beste nummers drie eindigde, kwam het aan de 'gunstige' kant van het EK-schema. Zo trof het in de achtste finales Roemenië, dat met 0-3 werd verslagen. Nu wacht een kwartfinale tegen Turkije.

Mocht Oranje het ver weten te schoppen, dan kan het tot aan de finale in ieder geval grootmachten Spanje, Duitsland, Portugal en Frankrijk ontlopen. 

Wanneer speelt Nederland de kwartfinale van het EK?

Nederland neemt het zaterdag 3 juli om 21.00 uur in Berlijn op tegen Turkije. De wedstrijd is dan live te volgen via de platformen van de NPO en NOS.

Als Nederland wint van Turkije, wanneer volgende wedstrijd?

Voor de winnaar van de clash tussen Nederland en Turkije wacht een pittige tegenstander in de halve finales van het EK. Zo staan op 10 juli de winnaar van Engeland-Zwitserland en Nederland-Turkije tegenover elkaar. Om 21.00 uur is het Signal Iduna Park in Dortmund dan het strijdtoneel.

Wat is de mogelijke route voor Nederland naar de EK-finale?

De weg naar een potentiële EK-finale voor Nederland lijkt open te liggen. Na de kwartfinale tegen Turkije, wacht een halve finale tegen de winnaar van Zwitserland-Engeland. Haalt Nederland de EK-finale, dan kan staat er in ieder geval een mooi affiche op het programma. Zo staan aan de andere kant van het schema de kwartfinales tussen Spanje/Duitsland en Portugal/Frankrijk vast

Feyenoord-doelman vertrekt