Opletten: deze Nederlanders staan op scherp voor het duel met Turkije

Nederland heeft Roemenië op overtuigende wijze verslagen en komt Turkije tegen in de kwartfinales van het EK. Een aantal internationals staan op scherp voor dit duel en moeten oppassen in het geval dat Oranje de halve finale weet te bereiken. Voetbalflitsen zet het voor jou op een rijtje.

Bij hoeveel gele kaarten krijg je een schorsing op het EK?

De UEFA heeft hele duidelijke regels op het gebied van schorsingen voor het grote eindtoernooi in Duitsland. Als een speler voor de halve finales twee gele kaarten of een rode kaart krijgt, betekent dit dat de voetballer voor het volgende duel geschorst is. Na de kwartfinales worden alle kaarten die al staan opgeheven.

Welke Nederlanders staan op scherp tegen Turkije?

Het Nederlands elftal telt vier internationals die waakzaam moeten zijn voor een gele kaart. Denzel Dumfries en Donyell Malen kregen tegen Roemenië hun eerste gele kaart van het toernooi en moeten dus voorzichtig doen in de wedstrijd tegen Turkije. Het PSV-tweetal, bestaande uit Joey Veerman en Jerdy Schouten, waren ook beide goed voor een gele prent in de groepsfase.

Kan een speler geschorst zijn voor de finale?

De UEFA heeft besloten dat de kaarten worden kwijtgescholden na de kwartfinales. Dat betekent dat spelers in de halve finale gerust een kaart kunnen pakken zonder consequenties richting de finale. Een speler kan de EK-finale missen door een rode kaart te pakken in de halve finale (direct of twee keer geel). Nederland en Turkije zullen eerst strijden om een plek in de halve finale. Bekijk hier hoe de landen geplaatst zijn voor de volgende ronde.

Feyenoord-doelman vertrekt