Rondje langs de velden: Oranje en Turkije tegenstanders in kwartfinale

Dinsdag 2 juli was alweer de negentiende dag van het Europees kampioenschap in Duitsland. Nederland, Roemenië, Turkije en Oostenrijk hadden de eer om de achtste finales af te sluiten. Bekijk de samenvattingen van de twee duels hieronder!

Oranje rekent overtuigend af met Roemenië en wint met 3-0

München werd door Cody Gakpo omgetoverd tot het decor van zijn droomavond. De aanvaller van het Engelse Liverpool brak de ban na een moeizame openingsfase met een heerlijke pegel en was vlak voor tijd belangrijk door zijn scherpte, waardoor hij een assist kon geven op Donyell Malen. De invaller scoorde in blessuretijd ook nog de derde Oranje-treffer. Bekijk hier de rapportcijfers.

Turkije dwarsboomt weerzien met Oostenrijk en zegeviert in Leipzig

Een spectaculair duel tussen Turkije en Oostenrijk eindigt in een 2-1 zege voor de Turken. Gedurende negentig minuten ging het spel op en neer en vlogen de kansen om de oren en daarbij kregen vooral de Oostenrijkers grote mogelijkheden, maar desondanks won Turkije. Zaterdagavond wacht een treffen tussen het Nederlands elftal en de Turken in Berlijn.