Koeman ziet eigen uitblinker: 'Je vergeet hem, hij was de allerbeste'

Ronald Koeman licht Xavi Simons uit als de absolute uitblinker in het treffen met Roemenië. De middenvelder van RB Leipzig leverde twee assists op Donyell Malen en Cody Gakpo. Voor de laatstgenoemde aanvaller en andere voorhoedespelers heeft de bondscoach ook veel lof.   

Koeman geniet van in het toernooi groeiende Xavi Simons

Vele namen komen voorbij als Koeman gevraagd wordt naar de man van de wedstrijd tegen Roemenië, maar die van Simons ontbrak. "Je vergeet hem, Simons was absoluut de allerbeste", steekt Koeman van wal bij de NOS. "Geweldig, ook in het positie kiezen. Vaak konden we hem bereiken op de linker-10-positie. Misschien speelt hij iets vrijer op de 10, daar zijn we inmiddels wel achter."

Bondscoach laat zich uit over keuze Bergwijn en optreden Gakpo

De verrassende keuze voor Steven Bergwijn op de rechterflank zorgde voor veel vraagtekens in Nederland, maar de gok betaalde zich uit volgens Koeman. "Wat de rest van Nederland vond van die keuze? Dat maakt me niet uit, maar het is niet dat ik de hoge hoed pak en er een nummertje uit trek. Het is op basis van een tactisch plan op rechts. Malen is pure snelheid en is actie, maar in het spel tussen de linies ziet Bergwijn er beter uit", aldus Koeman die veel dreiging zag uitgaan van de Ajax-speler.

Wat zegt Koeman over de Oranje-topscorer op het EK 2024?

Cody Gakpo maakte weer een sterke indruk in de formatie van Koeman en staat nu gedeeld bovenaan de topscorerslijst van dit EK. "Hij is geweldig en superbelangrijk. Cody is bij zoveel goals betrokken. Het zijn spelers met extra kwaliteiten die gelukkig het verschil maken”, verklaart Koeman. De coach was niet als enige behoorlijk positief over de prestaties van de vleugelspeler.

Feyenoord-doelman vertrekt