Veerman ontvangt steun van bekenden: 'Kop omhoog en door'

PSV-coach Peter Bosz en PSV-aanvoerder Luuk de Jong spreken zich uit over Joey Veerman, die actief is op het EK namens Oranje. Na een ongelukkige wedstrijd tegen Oostenrijk kreeg de middenvelder veel kritiek. 

Peter Bosz over Veerman 

De trainer van de Eindhovenaren geeft toe dat hij naar het EK kijkt en af en toe in contact staat met zijn spelers, Joey Veerman en Jerdy Schouten. Over Veerman vertelt Bosz het volgende, die het liever over de wedstrijd tegen Polen heeft dan die van Oranje tegen Oostenrijk: "De eerste helft tegen Polen was het beste dat het Nederlands elftal op het EK heeft laten zien en dat had ook met Joey te maken. Daarna leed hij een paar keer balverlies. Joey was na afloop heel kritisch op zichzelf. Dat had hij niet moeten doen. Dat heb ik hem gezegd. Want iedereen vond toen opeens dat hij slecht had gespeeld. Iedereen gaat dan papegaaien, alle analisten vallen over elkaar heen, maar hij had helemaal niet zo slecht gespeeld." Over de kansen die Veerman krijgt op dit EK zegt Bosz het volgende: "Hij is geen 18-jarige meer. Hij heeft ervaring. Uiteindelijk wordt hij er sterker van."

Luuk de Jong steunt Veerman ook

PSV-aanvoerder Luuk de Jong spreekt zich ook uit over de middenvelder van de Eindhovenaren: "Iedereen heeft weleens zo'n wedstrijd. Joey nu op het EK. Topsport kan keihard zijn. Joey is een fantastische voetballer. Als hij weer een kans krijgt, gaat hij die pakken." 

Kans inderdaad gegrepen

Die kans kreeg Veerman dan ook tegen Roemenië in de achtste finale. Rond de 70e minuut mocht hij namelijk invallen en speelde een prima wedstrijd. De rechtspoot kreeg nog een megakans, maar wist deze niet om te zetten in een doelpunt. 

Oranje versloeg Roemenië met 0-3 en speelt zaterdag 6 juli om 21.00 de kwartfinale, alles wat je moet weten over Oranje tijdens dit EK lees je hier

Feyenoord-doelman vertrekt