Samenvatting: Cody Gakpo blinkt uit bij ruime zege op Roemenië (0-3)

Nederland neemt het in de achtste finale op tegen Roemenië. Cody Gakpo opent de score voor Oranje in de twintigste minuut. Hier volgen alle doelpunten uit de wedstrijd.

Doelpunt Roemenië - Nederland 0-1 Cody Gakpo

Donyell Malen verdubbelt voorsprong op aangeven van Cody Gakpo

In de slotfase van de wedstrijd komt het Nederlands elftal op een 0-2 voorsprong. Wederom is Liverpool-speler Cody Gakpo de gevierde man, ondanks dat hij de treffer niet maakte. Hij hield de bal nipt binnen en gaf vervolgens de 2-0 op een presenteerblaadje aan Donyell Malen.

Malen bezegelt sterke invalbeurt met tweede treffer van de avond

De tweede treffer van Nederlandse maak was de definitieve genadeklap voor de Roemenen, maar Malen werkte ook nog aan het zelfvertrouwen van de nationale ploeg. Hij scoorde na een mooie solo vanaf eigen helft ook nog de 0-3.

Oranje op Rapport

Cody Gakpo stal de show tijdens de achtste finale van het EK en nam de ploeg eigenhandig bij de hand om zich uiteindelijk te plaatsen voor de kwartfinale, waar Oostenrijk of Turkije de tegenstander is. Bekijk hier de rapportcijfers.