De Zeeuw is hard: "Je kan je niet voorstellen dat je zo slecht speelt"

Het Nederlands elftal verloor dinsdagavond met 2-3 van Oostenrijk en eindigde daardoor als nummer drie in de groep. Demy de Zeeuw keek vol verbazing naar het niveau van Oranje. Het optreden tegen de uiteindelijke groepswinnaar was namelijk verre van sprankelend. De ex-prof wordt telefonisch betrokken door ESPN om het duel te analyseren.

Het Nederlands elftal begon aan het EK met een nipte zege op Polen, bleef knap overeind tegen titelfavoriet Frankrijk, maar wist de ongeslagen status tegen Oostenrijk niet te behouden. Het leidt tot zorgen en kritiek bij supporters én kenners.

De Zeeuw wijst Ronald Koeman als schuldige aan

Volgens De Zeeuw is het niet te verklaren dat dit elftal zo tegenvalt. Het was slecht, heel slecht. Je kan je niet voorstellen dat je met zulke goede spelers, zo slecht kan spelen." Vervolgens richt hij zijn pijlen op de bondscoach, die de rust bewaarde na afloop. "Het lijkt wel alsof Koeman de spelers niet kan motiveren. Als je al drie wedstrijden zo voor de dag komt, heb je toch een probleem."

Geen reden voor paniek op EK voor Oranje

De derde plek biedt wel een plek in de achtste finale van het eindtoernooi. “We zitten nog in het toernooi en Nederland zou nog kunnen groeien. Dan moet er wel wat veranderen. De andere toplanden hebben het ook bijna allemaal moeilijk. Nu kom je in de knock-outfase, dus je kan er elk moment uit liggen. Maar je kan ook zomaar van een topland winnen en dat kan je een boost geven. Het lijkt erop dat we tegen Engeland moeten. Daar zijn we ook niet bepaald van onder de indruk, dus het toernooi hoeft nog niet voorbij te zijn”, besluit hij. Woensdagavond werd duidelijk dat Roemenië de volgende tegenstander van Oranje op het EK is.

Feyenoord-doelman vertrekt