GOALGETTERS: Deze Nederlanders scoorden het vaakst in het seizoen 2022/23!

Het seizoen 2022/23 is al eventjes onderweg en na het WK 2022 in Qatar bereikte Thijs Dallinga als eerste de grens van tien treffers in het jaar 2023. De spits van Toulouse doet het goed, maar moet wat betreft het doelpuntenmoyenne verdeelt over het volledige seizoen toch diverse spelers nog voor zich duiden. Dit zijn de tien meest scorende Nederlanders van dit seizoen in de hoogste divisies van het desbetreffende land!

Op tien vinden we de 'in mindere vorm'-verkerend Steven Bergwijn. Hij kwam voor Ajax twaalf keer tot scoren in 33 duels en gaf daarnaast vijf assists. Een plekje daarboven vinden we  Thijs Dallinga terug. Hij scoorde in Frankrijk in totaal dertien keer verdeeld over 29 wedstrijden. Op plek 8 is Dani de Wit van AZ terug te vinden. De momenteel geblesseerde middenvelder kwam dertien keer tot scoren voor de Alkmaarders in 28 wedstrijden en was twee maal de aangever. Xavi Simons bekleedt plek 7 met veertien treffers verdeeld over 36 wedstrijden. Hij gaf daarbij zeven assists. Mick van Buren (Slavia Praag) scoorde ook veertien keer, maar deed dit in slechts 23 duels. Tyrone Conraad (Sutjeska Niksic, Montenegro) scoorde hetzelfde aantal goals in hetzelfde aantal duel, maar had vijf assists en staat daarom op de vijfde plek. Vincent Janssen (Antwerp) valt net buiten de boot met zeventien treffer in 36 duels. Hij was daarbij ook zes keer de aangever.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Nederland goalgetters goals Promes Gakpo Janssen Xavi Simons Dallinga

Opvallende top-3

De top-3 begint verrassend genoeg bij Cody Gakpo die net als Janssen zeventien keer scoorde in 36 duels. Echter was de winteraanwinst van Liverpool ook goed voor zeventien assists. Op de tweede plek is Kevin van Veen terug te vinden. De oud-spits van SC Cambuur speelt momenteel bij Motherwell in Schotland en scoorde zeventien keer. Van Veen had echter 'slechts' 34 wedstrijden nodig om tot dit aantal te komen. De Nederlander met de meeste goals dit seizoen is niemand minder dan Quincy Promes. De aanvaller, actief voor Spartak Moskou, kwam de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws als hoofdverdachte bij een steekincident, maar scoort er lustig op los bij zijn club. In 26 duels was Promes goed voor achttien goals en negen assists.