Bosz emotioneel tijdens kampioenschap: ‘Daar baal ik van’

Peter Bosz straalde van trots en werd emotioneel na het behalen van het landskampioenschap met PSV, zijn eerste grote prijs als trainer. Hij benadrukt het gemis van zijn goede vriend en voormalige assistent, Hendrie Krüzen, die niet aanwezig kon zijn bij de viering.

Peter Bosz en boezemvriend Hendrie Krüzen

Bosz deelt zijn vreugde voor de camera van ESPN: "Een kampioenswedstrijd is nooit een goede wedstrijd, dat blijkt wel." Hij uit zijn goede band met de spelers: "Ik breng meer tijd door met die jongens dan met mijn vrouw." De coach wijdt ook enkele woorden aan Krüzen: "De persoon die ik het meest mis is Hendrie. Die hoort hierbij te zijn." Bosz wordt zichtbaar geraakt. "We hebben 23 jaar samengewerkt en geschaafd aan dit systeem. En nu zit hij thuis, daar baal ik van. Ik heb hem vanochtend geappt dat deze titel ook van hem is. Hij stuurde een hartje terug."

Wie is Hendrie Krüzen?

Hendrie Krüzen speelde in de jaren tachtig en negentig voor onder andere SC Heracles '74, FC Den Bosch, PSV, AZ en Go Ahead Eagles. In België speelde hij bij KV Kortrijk, RFC de Liège en KSV Waregem. Hij kwam vijf keer voor het Nederlands elftal uit en werd Europees kampioen met Oranje in 1988. Als trainer werkte hij jarenlang samen met Peter Bosz. Zo was hij onder andere bij Heracles Almelo, Vitesse, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon de assistent van Peter Bosz. Hendrie Krüzen is momenteel werkzaam als assistent-trainer bij Heracles Almelo.

Sfeerbeelden kampioenswedstrijd PSV

Een 4-2 zege tegen Sparta Rotterdam was genoeg voor het landskampioenschap. Bekijk hier de doelpunten en sfeerbeelden van de wedstrijd.

Feyenoord-doelman vertrekt