Malen: "Noa Lang is veel leuker dan mensen denken"

Op dinsdagavond om 21:00 uur staat PSV tegenover Borussia Dortmund in het heenduel van de achtste finale van de Champions League. Het bijzondere aan dit treffen is dat Donyell Malen, spits en buitenspeler van Dortmund, voor het eerst tegen zijn voormalige club speelt.

PSV - Dortmund in de Champions League

Ondanks de uitdagende periode van Dortmund in de Bundesliga, verkeert Malen zelf in uitstekende vorm, met negen doelpunten in twintig wedstrijden dit seizoen. Voor Malen is het jammer dat zijn vriend Noa Lang vanwege een blessure niet kan spelen.

Hij had graag tegen PSV gespeeld met Lang, aangezien ze elkaar al sinds hun jeugd kennen. 

donyell malen van dortmund over zijn band met psv-speler noa lang

"Ik had liever tegen PSV gespeeld mét Lang. Hij maakt zijn team veel sterker als hij erbij is, maar ik ken hem al heel lang. We kennen elkaar al vanaf de jeugd en ik heb nog bijna nooit tegen hem gespeeld, dus dat vind ik wel jammer. De laatste keer waren we negen of zo.”

Vrienden of niet. Bij Oranje zijn de twee concurrenten van elkaar.  “Realistisch gezien kunnen we op dezelfde posities spelen, dus in die zin is hij een concurrent. Maar ik probeer mijn vriendschap met hem en de concurrentiestrijd wel zo goed mogelijk te scheiden.”

Noa Lang: "Leuker dan mensen denken"

Lang over wie de meningen verdeeld zijn. Als voetballer onomstreden, maar de manier waarop hij soms reageert... Malen: “Hij heeft iets speciaals als voetballer en als mens, maar hij is zoals hij is. Het siert hem juist dat hij zich niet anders voordoet. Hij is leuker dan mensen denken. Je moet hem gewoon begrijpen."

Video: Malen vertelt over zijn speciale band met Noa Lang

Wanneer Malen wordt gevraagd wie de absolute sterspeler is van PSV, noemt Malen Jordan Teze, een goede vriend en voetballer. Echter, hij plaagt Teze lichtjes door te refereren naar een eigen doelpunt dat Teze maakte tegen FC Volendam. 

"Ik vind het leuk om dat erin te wrijven bij hem.”

Update: Malen scoorde de 0-1 bij PSV-Dortmund en kijk hoe hij juichte