Dortmund als tegenstander: "We hadden moeilijkere tegenstanders kunnen treffen"

Peter Bosz, de trainer van PSV, kijkt reikhalzend uit naar het aankomende tweeluik in de Champions League tegen zijn voormalige werkgever Borussia Dortmund. Hij ziet kansen voor PSV om de kwartfinale te bereiken, aangezien hij weet dat BVB in de Bundesliga niet in topvorm verkeert.

Bosz heeft een verleden bij Dortmund, waar hij van juli 2017 tot december 2017 onder contract stond en 24 officiële wedstrijden leidde. De oefenmeester is goed op de hoogte van wat hij kan verwachten van de huidige nummer vier van de Bundesliga. Tijdens de persconferentie in aanloop naar het CL-duel benadrukte Bosz dat Dortmund spelers heeft die goed positiespel kunnen spelen, maar ook gevaarlijk kunnen counteren.

Persconferentie in aanloop naar PSV-Borussia Dortmund

Ondanks dat Dortmund op zeventien punten achterstand van koploper Bayer Leverkusen staat en geen prominente rol speelt in de titelstrijd, negeert Bosz dit feit voorafgaand aan het duel met PSV. Hij erkent de kwaliteiten van Dortmund, aangezien ze de achtste finales van de Champions League hebben bereikt en als eerste zijn geëindigd in hun poule.

"Dortmund hoort hoger te staan in de Bundesliga, het is zeker geen slecht elftal. Ik heb veel respect voor de club, maar wil hen graag verslaan. We hebben hen goed geanalyseerd. We denken te weten waar we ze pijn kunnen doen en waarvoor we moeten oppassen. Wij proberen dinsdagavond een goede uitgangspositie te krijgen."

Sergiño Dest

PSV-speler Sergiño Dest heeft ook vertrouwen in een goede afloop. "Dortmund heeft veel kwaliteit, al jaren. Natuurlijk zullen ze een keer een mindere wedstrijd spelen, maar dat zegt niets. Dat ze als eerste zijn geeindigd in hun poule zegt mij meer. Dit is de Champions League. Maar ik was wel tevreden met de loting, want je had ook moeilijkere, nog sterkere tegenstanders kunnen treffen. Mijn gevoel is dat dit een fifty-fifty strijd gaat worden."