Gerucht: Arno Vermeulen van de NOS naar AZ? 'Waarom eigenlijk niet?'

Arno Vermeulen, bekend als commentator en analist bij de NOS, staat open voor een overstap naar AZ. Tijdens de uitzending van Studio Voetbal liet Vermeulen zondagavond doorschemeren dat hij de opvolging van algemeen directeur Robert Eenhoorn wel ziet zitten.

Vermeulen is geboren in Alkmaar

Vermeulen, geboren op 13 mei 1960 in Alkmaar, benadrukte zijn sterke band met de stad en de club, en gaf aan dat hij de uitdaging om bij AZ te werken zeer interessant vindt. "Voor mij is het een uitdaging. Ik ben geboren in Alkmaar en ik denk dat het geweldig is om bij zo'n voorbeeldclub te werken," aldus Vermeulen.

Chef voetbal bij de NOS

De chef voetbal bij de NOS heeft herhaaldelijk zijn interesse in de positie uitgesproken sinds het aangekondigde vertrek van Eenhoorn bij AZ, maar ontkende formeel te hebben gesolliciteerd. Vermeulen gaf aan dat hij slechts eerlijk antwoord geeft op vragen en ervan overtuigd is dat AZ hem weet te vinden als ze geïnteresseerd zijn.

Tafeltennis

Tijdens de uitzending vroeg Studio Voetbal-presentator Sjoerd van Ramshorst aan Vermeulen, bekend als groot tafeltennisliefhebber, of hij niet te weinig ervaring heeft voor de functie. Vermeulen reageerde verbaasd op deze vraag en wees op voorbeelden zoals Edwin van der Sar, die ook zonder directe ervaring als directeur bij Ajax aan de slag ging.

Witte Chinees

De Witte Chinees zoals Johan Derksen hem vaak noemt, benadrukte zijn veertigjarige carrière in de journalistiek en zijn brede netwerk in de voetbalwereld als waardevolle bagage voor een dergelijke rol. 

Robert Eenhoorn maakt het seizoen wel af bij AZ. De verwachting is - na mogelijke sabbatical - dat Robert Eenhoorn in de toekomst aan de slag gaat als directeur bij Feyenoord.