Volgende dreun voor Vitesse: SC Cambuur knikkert Eredivisionist uit bekertoernooi

SC Cambuur heeft zich voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker geplaatst! In eigen huis won de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie met 3-1 van het dolende Vitesse en daardoor krijgen de Arnhemmers opnieuw een flinke dreun te verwerken.

Onder leiding van Edward Sturing schakelde Vitesse eerder dit toernooi nog sc Heerenveen en de amateurs van AFC uit, maar het Cambuur Stadion bleek na ruim 90 minuten spelen het eindstation voor de Arnhemmers. In de eerste helft was de thuisploeg beter en kwam terecht op voorsprong. Milan Smit, die in het vorige bekerduel van SC Cambuur twee keer trefzeker was, schoot tien minuten voor rust beheerst binnen op een pass van Fedde de Jong.

Het gevaar van de Eredivisionist kwam voornamelijk van huurling Mexx Meerdink, maar ook hij slaagde er niet in om de ban te breken voor Vitesse. Vlak voor tijd schoot Anis Moussa de gelijkmaker tegen de touwen en leek een verlenging uitkomst te bieden, maar binnen twee minuten stond het alweer 2-1 via de voet van Fedde de Jong. Na inmenging van de VAR werd er ook nog een penalty gegeven aan de thuisploeg en deze werd benut door Milan Smit.

Daarmee is de tweede halve finalist van de TOTO KNVB Beker bekend. NEC Nijmegen rekende dinsdagavond in eigen huis af met ADO Den Haag en versloeg de KKD-ploeg met 3-0. Koki Ogawa, Dirk Proper en Tjaronn Chery schoten de Nijmegenaren naar de volgende ronde. Feyenoord en AZ komen woensdagavond nog in actie, terwijl FC Groningen en Fortuna Sittard de kwartfinales afsluiten op donderdagavond.