Heldenrol voor Taylor; Ajax rekent in verlenging af met FK Bodø/Glimt

Ajax heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de UEFA Conference League. Een treffer van Steven Berghuis bleek nog niet voldoende om FK Bodø/Glimt op eigen veld over de knie te werpen, maar in Noorwegen was een verlenging nodig. Kenneth Taylor is de gevierde man en hij bezegelde de eindstand op 1-2.

In de eerste helft waren het vooral de Noren die voor gevaar zorgden in de zestien meter. Een aantal goede reddingen van goalie Diant Ramaj hielden het doel schoon, maar ook in de voorhoede werd uiterst effectief omgegaan met de mogelijkheden. Steven Berghuis schoot kiezelhard binnen na een dramatische inworp van de thuisploeg, waardoor de ploeg van John van 't Schip met een nipt voordeel ging rusten.

Vlak na het startsignaal van het tweede bedrijf ontving Josip Sutalo een rode kaart, na inmenging van de VAR, voor het neerhalen van een doorgebroken aanvaller van FK Bodø/Glimt. Vlak daarna lijkt Ajax ook nog een penalty tegen te krijgen, maar scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos besloot niet te luisteren naar de VAR. Niet veel later ontving Albert Grønbæk zijn tweede gele kaart, waardoor ook FK Bodø/Glimt met een mannetje minder verder moest.

Tien minuten voor tijd is het dan toch raak: Patrick Berg verrast Ramaj met een schot van buiten de zestien meter en brengt de wedstrijd terug in alans. Een treffer van FK Bodø/Glimt in extremis wordt nog afgekeurd wegens buitenspel. In de verlenging tekende Kenneth Taylor, de meest bekritiseerde Ajax-speler van de laatste weken, voor de schitterende beslissende treffer.