Van de Beek niet terug bij Ajax: “Moet naar een club die goed speelt”

Donny van de Beek verblijft momenteel in Duitsland, waar Eintracht Frankfurt hem op huurbasis heeft overgenomen van Manchester United. Een terugkeer naar Ajax is in ieder geval definitief uitgesloten, net als een langer verblijf in Engeland.

Ajax-terugkeer Van de Beek definitief uitgesloten

Dat laat Guido Albers weten bij Goedemorgen Eredivisie. Dat is de zaakwaarnemer van de Nederlandse middenvelder, die na zijn vertrek uit de Eredivisie niet meer heeft kunnen imponeren in het shirt van verschillende clubs. "Hij moet naar een club die goed voetbal speelt. En hij gaat in ieder geval niet terug naar Ajax”, aldus Albers.

Waar speelt de middenvelder komend seizoen?

Er is nog geen concrete interesse in Van de Beek, maar de zoektocht naar de volgende werkgever is al gestart door zijn entourage. "Mijn voorkeur is om hem in Spanje, Frankrijk of Italië te krijgen, Dat zou fantastisch zijn. Hij moet gewoon op de plek spelen waar hij ook bij Ajax speelde." Daarnaast is ook al bekend dat een binnenlandse transfer ook niet behoort tot de opties. "Dat wil Van de Beek en de club niet. Dat is voor hem geen goede keuze”, besluit de zaakwaarnemer.

'Kenneth Taylor geniet interesse van Italiaanse topclub'

Albers vertelt ook dat Kenneth Taylor in de belangstelling staat van een ploeg uit de Serie A, van wie hij de naam niet kenbaar wil maken. Er is echter al wél contact tussen hoogstwaarschijnlijk Juventus en Alex Kroes. "Het is pas serieus als je je echt meldt bij de club. Er heeft zich één club gemeld bij Ajax voor Kenneth. Dat is wel een Italiaanse club. Alex Kroes weet daar in elk geval alles van", begint hij.

Er zijn echter wel meer kapers op de kust. "Er hebben zich meer clubs bij mij gemeld, maar ik heb toen gezegd: 'Het is voor mij alleen concreet als je Alex Kroes ook belt. En hier is zijn nummer'. En dat is voor bepaalde momenten even aftasten. De competities moeten nog aflopen." Of hij definitief vertrekt, is nog onduidelijk.

Feyenoord-doelman vertrekt