Napoli zet zinnen op Kenneth Taylor van Ajax

De Italiaanse club die interesse heeft in Kenneth Taylor is bekend: Napoli heeft volgens De Telegraaf interesse getoond in de 21-jarige middenvelder van Ajax.

Guido Albers is zaakwaarnemer van Kenneth Taylor

Napoli heeft zijn zinnen gezet op Taylor en staat al in contact met zijn management. Tijdens Goedemorgen Eredivisie bevestigde zaakwaarnemer Guido Albers zondag dat er concrete interesse is vanuit een Serie A-club. Hoewel eerst Juventus werd genoemd, blijkt het om Napoli te gaan.

Vertrek Taylor bij Ajax onbespreekbaar

"Alex Kroes (technisch directeur van Ajax) is hiervan op de hoogte," aldus Albers. Voor Ajax is een vertrek van Taylor momenteel onbespreekbaar. Hij wordt gezien als een van de belangrijke spelers voor volgend seizoen. Er is echter nog geen duidelijkheid over wie John van 't Schip deze zomer zal opvolgen als hoofdcoach.

Francesco Farioli mogelijke nieuwe trainer Ajax

Francesco Farioli van OGC Nice is de topkandidaat, maar zijn komst is nog onzeker. De Telegraaf schrijft dat Kroes zich ervan bewust is dat hij Taylor snel duidelijkheid moet geven over de plannen voor het komende seizoen. Taylor heeft een contract bij Ajax tot medio 2027. Hij speelde 112 wedstrijden voor Ajax 1, waarin hij negentien keer scoorde en vijftien assists gaf.  "Ik denk dat Kenneth in de tweede helft van het seizoen de meeste progressie van alle spelers heeft gemaakt," zei Van 't Schip na de wedstrijd Ajax - Almere City FC (3-0).

Napoli volgt ook Dávid Hancko (Feyenoord) en Olivier Boscagli (PSV) 

Taylor werd eerder ook in verband gebracht met Atlético Madrid. Napoli, de club die vorig jaar kampioen van Italië werd, staat momenteel achtste en zal volgend seizoen geen Europees voetbal spelen. De Italianen zijn actief aan het scouten in de Eredivisie, waarbij ook Dávid Hancko (Feyenoord) en Olivier Boscagli (PSV) op hun lijst staan.

Donny van de Beek is overigens geen optie voor Ajax voor een terugkeer. "Hij moet naar een club die goed speelt," zegt Aalbers, ook de zaakwaarnemer van Van de Beek.

Hoeveel is Kenneth Taylor waard?

Taylor verlengde in 2022 zijn contract tot de zomer van 2027 en ligt daardoor nog enige tijd vast in Amsterdam. Hierdoor kan Ajax de hoofdprijs vragen voor de nog altijd talentvolle speler. Eerder werden bedragen genoemd van boven de 40 miljoen euro. 

Jade Anna is de vriendin van Kenneth Taylor

De vraag is, verhuisd Jade Anna met Kenneth Taylor mee als de middenvelder van Ajax vertrekt naar Italië? De twee zijn sinds enige maand een koppel. Lees alles wat je moet weten over Jade Anna de vriendin van Kenneth Taylor.

Feyenoord-doelman vertrekt