Vandaag in 2019: Ajax maakt gehakt van Real Madrid in Bernabéu

5 maart 2019, een dag die veel Ajacieden niet snel meer zullen vergeten. Op die dag neemt Ajax het in de Champions League op tegen Real Madird in het Bernabéu. Het zal een prachtige avond voor de Amsterdammers gaan worden.

Na een thuisnederlaag van 1-2 moet Ajax aan de bak in Madrid, waar Sergio Ramos een expresse schorsing uitzit. Na zeven minuten komt Ajax via Hakim Ziyech op een 0-1 voorsprong. Tien minuten later is het David Neres die deze voorsprong verdubbeld. Na rust gaat Ajax gewoon verder met het sterke spel. Na een uur spelen breit Dusan Tadic de stand zelfs uit naar 0-3. Acht minuten later doet Real Madrid via Marco Asensio wat terug, maar daar trekt Ajax zich maar weinig van aan. Zo weinig, dat Lasse Schöne in de 72e minuut de eindstand van 1-4 op het scorebord zet.