Maduro over zijn rol bij Ajax: ‘Voor niemand écht duidelijk’

In gesprek met ESPN deelt Hedwiges Maduro het een en ander over zijn rol bij Ajax. De inmiddels trainer van Almere City FC was bij de Amsterdammers assistent van Maurice Steijn en John van ’t Schip.

In het interview zegt Maduro het volgende over zijn rol destijds: "Volgens mij was mijn rol binnen Ajax voor niemand écht duidelijk. In mijn eerste jaar zou ik sowieso een beetje op de achtergrond blijven, ook omdat ik bezig was om mijn UEFA-Pro te behalen. Er zou een hoofdcoach komen met een ervaren assistent. Ik zou van hen in mijn eerste jaar leren."

Verder deelt Maduro dat er een verkeerd beeld was bij de situatie: "We zaten wel in een achtbaan, met veel veranderingen, ook in de leiding van de club. Mijn rol was niet zo heel groot, maar ik kreeg wel het gevoel dat mensen dachten dat ik alle beslissingen nam op het veld, maar daar was geen sprake van. Op de achtergrond heb ik altijd willen helpen. Dat weten ze bij Ajax ook wel intern. Maar je rol als assistent is natuurlijk wel heel anders dan je rol als hoofdcoach. Als hoofdtrainer kun je veel meer je advies geven en dan is het aan de leiding om daar wel of niet iets mee te doen." 

Ajax heeft ondertussen al een nieuwe hoofdtrainer aangesteld en verwacht wordt dat het nog actie gaat ondernemen op de transfermarkt.

Feyenoord-doelman vertrekt