Stekelenburg spreekt zich uit over Oranje na duel tegen Frankrijk

Voormalig Oranje doelman Maarten Stekelenburg neemt het op voor Memphis Depay. Ondanks een teleurstellend optreden tegen Frankrijk, waarbij de aanvaller veel kritiek kreeg, is Stekelenburg van mening ook tegen Oostenrijk te starten met de spits van Atlético Madrid.

Waarom Stekelenburg Depay liever ziet spelen

In gesprek met ESPN zei de ex-doelman het volgende: “Hij had het moeilijk, Maar je speelt wel tegen Frankrijk, dus dat is ook niet zo gek. Hij werd ook niet zo gek vaak in stelling gebracht. Je weet bij hem dat hij altijd uit het niets een goal kan maken. Ik zou hem altijd laten staan.”

Wat vindt Stekelenburg van Verbruggen?

“Hij is heel rustig, zowel aan de bal als in zijn interviews. Het lijkt me ook gewoon een prima gozer, als ik hem zo zie. Als je op je 21e al zo’n niveau haalt, op zo’n podium, dan is dat alleen maar heel erg knap. Hier kunnen we nog wel een jaartje of tien van genieten.”

Een duidelijke mening over de afgekeurde goal

 “Als je puur naar de regels kijkt, wordt dit doelpunt terecht afgekeurd. Al denk ik dat Maignan die bal nooit had gehad. Maar daar mag de VAR zijn beoordeling niet op baseren. Het zou gek zijn als ze zeggen ‘Neuer had hem gehad, maar deze keeper niet, dus het is een goal’. Als Dumfries aan de andere kant had gestaan, was er niks aan de hand geweest.” 

Nederland heeft nog één groepsduel te gaan tegen Oostenrijk, op dinsdag 25 juni om 18.00. Ze kunnen zich dan plaatsen voor de volgende ronde, hoe lees je hier. 

Feyenoord-doelman vertrekt