Derksen en Gijp grappen over spel Memphis: 'Soort Neymar geworden'

Het optreden van Memphis Depay tegen Frankrijk (0-0) maakt veel los onder de analisten. Zo ook bij Johan Derksen en René van der Gijp. De laatstgenoemde is bang dat de aanvaller 'een soort Neymar' is geworden en grapt over zijn haarband.

"Memphis is op het ogenblik de meest opvallende speler ter wereld, maar niet vanwege zijn spel", begint Derksen bij Vandaag Inside Oranje. "Met een heel arrogant gezicht wil hij iedere vrije trap en corner nemen. Maar het is niets", kaart de analist aan, die vaker geen blad voor de mond neemt rond de Oranje-international. Tafelgenoot Van der Gijp vergelijkt Depay met het gedrag van een andere aanvaller. "Memphis is een soort Neymar aan het worden. Die heeft zich twee jaar geleden voorgenomen: ik ga niet meer diep zonder bal", aldus Gijp. "En misschien zit die haarband te strak. Dan loopt het bloed niet lekker", grapt de oud-voetballer.

"Het is een toernooi, het was geen leuke wedstrijd om naar te kijken, maar je hebt een punt en je bent bijna door", vervolgt Gijp over de wedstrijd van Oranje. "In het toernooi maakt het totaal niet uit. Laten we wel realistisch zijn. Als je voor het toernooi zou kunnen tekenen voor 0-0, dan zou dat prima zijn", sluit Gijp af. Zo zeker is Nederland van een plek in de achtste finales op het EK.

Feyenoord-doelman vertrekt