Derksen walgt van Memphis Depay: 'Doet Koeman niks, staan we voor lul'

Johan Derksen is helemaal klaar met het gedrag van Memphis Depay. De Oranje-ster heeft zich niet populair gemaakt bij de 75-jarige analist. Bij Vandaag Inside Oranje krijgt de aanvaller van het Nederlands elftal er flink van langs.

"Dan zit ik naar het EK te kijken en zie ik maar één speler met zo’n kolderieke haarband, en dat is Memphis..", begint Derksen. "Ik hou nooit van die spelers die dan op willen vallen. Dat is hij dan weer", gaat hij verder. "Het stelt niks voor en waar maak je je druk om? Nou, het wordt nu een soort commercieel geval", meent Derksen.. "Hij heeft er alweer een getal tien op laten borduren en de woorden 'who cares'… Nou, ik 'care' zolang hij niet goed speelt."

Dat aanhangers van Oranje de stijl van Memphis massaal kopiëren, dat valt ook niet goed bij Derksen. "In heel Nederland valen die hoofdbanden de deur uit. Ik zie die als-clown-verkleedde-Oranje-supporters tegenwoordig allemaal met een hoofdband lopen. Maar ik had het als ik Ronald Koeman was verboden", aldus Derksen, die geen blad voor de mond neemt. "Als morgen acht spelers met een hoofdband aankomen kan Koeman niks doen en staan we voor lul in de hele wereld!" Toch lijkt Koeman de stijl van zijn aanvaller in orde te vinden en grijpt niet in

Feyenoord-doelman vertrekt