Ook Van Praag in de fout: Had tijdens KNVB-tijd al Ajax-aandelen

Michael van Praag was al in het bezit van Ajax-aandelen in zijn tijd als bondsvoorzitter van de KNVB. Met dit nieuws komt BNR. Van Praag is hiermee in overtreding gegaan, zo is dit verboden volgens het reglement van de Nederlandse voetbalbond.

Van Praag had Ajax-aandelen tijdens voorzitterschap KNVB 

'Het reglement van de voetbalbond verbiedt het bezit van belangen in een organisatie die eventueel het belang van de KNVB schaadt', schrijft BNR. Eerder werd al bekend dat Van Praag, voorzitter van de RvC van Ajax, vergeten was om zijn Ajax-aandelen aan het AFM (Autoriteit Financiële Markten) door te geven. 

KNVB onder vuur 

BNR-sportverslaggever Jaap de Groot sprak over de situatie en viel op dat het onderzoek wat de KNVB zal gaan doen naar Kroes zijn tijd als technisch directeur bij Go Ahead Eagles, in dezelfde periode valt van toen Van Praag bondsvoorzitter bij de KNVB was. "Toen heb ik toch maar besloten om de reglementen voor bondsbestuurders op te zoeken en in artikel 3.1 staat gewoon klip en klaar dat een bondsbestuurder geen financieel belang mag hebben in een organisatie die eventueel het belang van de KNVB kan schaden. Dat is getekend op 8 november 2018, met de handtekening van Van Praag daaronder." 

Van Praag door het stof: Ajax-fans eisen vertrek 

Eerder lieten de fans van Ajax tijdens het treffen met FC Twente (2-1 winst) weten dat ze niet verder willen met Michael van Praag. Ook op X eisen vele Ajax-fans een vertrek van de voorzitter.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Mogelijke opvolgers Alex Kroes

Een terugkeer van Alex Kroes, zit er niet in. Zo liet Michael van Praag eerder zelf weten. Ajax zal dus op zoek moeten naar een nieuwe directeur, en er zijn al een paar kandidaten.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt