Nijhuis moet het ontgelden na Almere - Ajax: "Hij hanteert eigen maatstaven"

Ajax won zondagmiddag niet van Almere City (2-2). De Amsterdammers vonden meerdere malen dat ze een penalty verdienden, maar Bas Nijhuis gaf er geen. Mike Verweij haalt nu uit naar de scheidsrechter in de Kick-Off podcast van De Telegraaf.

Mike Verweij is er van overtuigd dat Ajax twee penalty's moest krijgen zondag. Kristian Hlynsson had de eerste moeten krijgen volgens Verweij. "Die wordt door twee man vastgehouden en gaat over een knie. Dat is gewoon een strafschop. Het gebeurde tien meter van de plak waar ik zat. Toen was ik er ook al van overtuigd dat het een strafschop was. Later zag ik foto's van het moment die dat bevestigen."

Ook Kenneth Taylor had volgens Verweij een penalty verdiend. "Je mag een schouderduw geven, maar je mag niet met je schouder een duw in iemand's rug geven."

Nijhuis blijft niet gespaard

Het eindoordeel van Verweij is feilloos. "Bas Nijhuis moet eigenlijk gewoon stoppen met fluiten. Het kan niet zo zijn dat jij in dienst van de KNVB andere regels kunt hanteren dan de andere scheidsrechters. Ik heb navraag gedaan bij Mario van den Ende (voormalig topscheidsrechter, red.) over het moment met Taylor, die zei ook dat het honderd procent een penalty was. Het is gewoon heel gek dat één scheidsrechter compleet andere maatstaven kan hanteren."

Ook interessant