"Ik ga niet meer naar Ajax kijken, het is gewoon FC Knudde"

Marco van Basten is maandagavond helemaal leeggelopen over het huidige Ajax. De oud-spits van de Amsterdammers herkent de club niet meer terug na het 2-2 gelijkspel tegen Almere City.

"Ik heb gisteren (zondag, red.) ook even zitten kijken", begint Van Basten. "Het is vreemd. Zo'n grote club. Twee jaar geleden hadden ze in februari geloof ik nog een doelgemiddelde van 70-5. Dit is FC Knudde. Ik moet zeggen: ze doen hun best, maar ze zijn gewoon niet goed genoeg, punt. Ik ga wat anders doen als ze spelen, wat anders kijken. Het is niet leuk", stelt de analist bij Rondo. 

Dick Advocaat is iets genuanceerder over Ajax. Hij heeft het vooral te doen met Jorrel Hato, die moest wisselen van positie. "Hato, een van de grootste talenten die Ajax heeft, dan weer linksback, dan weer centraal. Dat vind ik zonde voor zo'n groot talent." Volgens de Hagenaar is het wel mogelijk voor Van 't Schip om het tij te keren. "Met een paar gerichte aankopen kan hij het wel weer naar zijn hand zetten."

Van Basten ziet echter een groot gebrek aan kwaliteit in de selectie. "Er zijn te veel spelers die gewoon niet goed genoeg zijn. dan kun je hoog en laag springen, maar dit schiet niet op."

Ook interessant