‘Brobbey sneller en completer dan Pavlidis en Gimenez’

Wim Kieft is van mening dat Brian Brobbey completer is dan Santiago Gimenez en Vangelis Pavlidis. Dat vertelt hij in zijn column voor De Telegraaf

Gimenez wist al 13 keer het net te vinden in de Eredivisie dit seizoen, terwijl ook Pavlidis hetzelfde aantal op zijn naam heeft staan. Toch ziet Kieft meer in Brobbey. “In Nederland wordt oversapnnen gedaan over Santiago Gimenez en Vangelis Pavlidis, maar ik vind Brobbey completer, sneller en met een hogere handelingssnelheid. Eens komen die doelpunten. Als het vertrouwen daar is. John van 't Schip weet dat en doet dat goed bij Ajax door Brobbey dat vertrouwen te geven.” 

Toekomstige spits van Oranje 

Kieft ziet in Brobbey de toekomstige spits van Oranje. "Achter Brobbey komt Cody Gakpo, een prima spits, die bij Liverpool overigens af en toe op het middenveld speelt, maar geen internationale top is als spits. Daarachter ben je veroordeeld tot Wout Weghorst, die pas sinds kort het doel weer vindt in Duitsland of iemand als Donyell Malen, die echter liever van de flank komt.” 

Ook interessant