Opnieuw kritiek op Henderson: ‘Een middelmatige speler, meer is het niet’

Willem van Hanegem heeft zich uitgesproken over de diensten van Jordan Henderson voor Ajax tot dusver. De Engelsman maakte tegen PSV (1-1) zijn debuut voor de Amsterdammers, maar viel niet erg op bij De Kromme, zo vertelt hij in de Willem & Wessel Podcast

"Moet ik dan, net als iedereen op televisie, zeggen dat hij zo goed is voordat ik hem heb zien spelen?", vraagt Van Hanegem zich af. "Hij is gewoon een heel middelmatige speler. Meer is het niet. Het was toch niet zo bijzonder wat hij liet zien tegen PSV?" De Kromme sluit zich hiermee aan bij Valentijn Driessen, die eerder ook kritisch was op het optreden van de routinier. 

Driessen was uiterst kritisch op de middenvelder. "Ja, hij roerde zijn mond, speelde de verkeersagent en klapte zijn handen stuk, maar voor wat of wie eigenlijk? Aan de bal toonde hij geen enkel initiatief, speelde weliswaar naar de goede kleur, maar meer achteruit dan vooruit en eenmaal over de middenlijn zag de nieuwe nummer 6 geen enkele optie vooruit. En dat in de Eredivisie, weliswaar tegen PSV, maar niet het niveau van de Premier League. Wat een armoede".