Ons Team van het Seizoen voor het seizoen 2021/22

Het Eredivisie-seizoen zit er weer op en dat kan maar een ding betekenen: het is tijd voor het team van het seizoen. Met Ajax als landskampioen zijn de Amsterdammers zeer prominent aanwezig in het team, maar er is ook zeker ruimte voor een aantal PSV'ers en Feyenoorders. Ook is er een trainer van het seizoen verkozen. Dit is het Voetbalflitsen Team van het Seizoen voor het seizoen 2021/22!

De verdediging

Laten we beginnen bij de keeper-positie. Op doel is gekozen voor Lars Unnerstall, de Duitse doelman van FC Twente. Met zijn fantastische keeperswerk in de cruciale wedstrijden als tegen Feyenoord in eigen huis, verdient de oud-PSV'er een plekje in ons Team van het Seizoen. 

De achterhoede bestaat voornamelijk uit twee Ajacieden: Jurriën Timber en Nousair Mazraoui. Timber beleefde een heuse opmars in het 2021/22 seizoen en staat inmiddels met zijn ijzersterke verdedigerskwaliteiten op het verlanglijstje van verschillende Europese topclubs. Mazraoui heeft zijn stap naar de Europese top al te pakken. Met zijn vijf doelpunten en twee assists heeft hij een transfer naar FC Bayern München versierd en een plekje in dit team verdiend.

Als laatste centrale verdediger is er gekozen voor Gernot Trauner. De Oostenrijker kwam afgelopen zomer over naar Feyenoord voor krap een miljoen euro, en heeft zich bewezen als misschien wel de beste aankoop van Arne Slot die zomer. De Feyenoorder is binnen een mum van tijd uitgegroeid tot misschien wel de sterkste verdediger van de competitie. Hij wordt aan de linkerflank ondersteund door Owen Wijndal, die met zijn ene goal en tien assist ook een plekje in dit team heeft verdiend.

Een middenveld met scorend vermogen

Na de verdediging zijn we toegekomen aan het middenveld. Allereerst beginnen we met Dusan Tadic, die met zijn 32 doelpuntencontributies (13 goals en 19 assists) wederom een cruciale bijdrage heeft geleverd aan het succes van Ajax dit seizoen. De sleutelspeler van het team van Erik ten Hag kan daarom ook niet ontbreken in dit team. 

Hij wordt ondersteund door Ibrahim Sangaré, de Ivoriaan die een dragende rol heeft gehad bij de prestaties van PSV dit seizoen. Als laatste middenvelder staat Orkun Kokcü in ons Team van het Seizoen. De nummer 10 van Feyenoord heeft zich in een jaar tijd doorontwikkeld tot één van de belangrijkste spelers van Feyenoord dit seizoen. Met zeven doelpunten en negen assists is ook hij onmisbaar in dit team.

De flitsende aanval

Een naam die niet kan ontbreken in de aanval is Sebastièn Haller, de topscorer van de Eredivisie dit seizoen. Met zijn 21 doelpunten voor Ajax, 3 meer dan zijn eerstvolgende concurrent Loïs Openda, heeft ook hij een cruciale rol gehad in de jacht op het kampioenschap voor Ajax. Hij wordt op de linkerflank ondersteund door Cody Gakpo, het oogappeltje van de PSV fans die dit seizoen betrokken was bij 25 doelpunten (12 doelpunten, 13 assist). De laatste plek in ons Team van het Seizoen gaat naar Jesper Karlsson, de super Zweed (15 goals, 12 assists) die met zijn verbluffende cijfers niet kon ontbreken in dit team. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Speelronde 34 Eredivisie’

Brian Brobbey verrast door cijfer van Fresia: "Dat is wel weinig hoor"

Wie promoveert er naar de Eredivisie? Dit is het programma voor de play-offs

Tilburg in rouw: Willem II gedegradeerd, spelers bedanken supporters

Flemming behoedt Fortuna Sittard voor degradatie met redding op de lijn

Uitslagen speelronde 34 Eredivisie: Willem II gedegradeerd, Heracles Almelo nacompetitie in

Handsbal Meijers (Sparta Rotterdam), geen strafschop voor Heracles Almelo

Opnieuw ontlading in Het Kasteel: fans Sparta gaan helemaal los na 0-2

Ajacied afgeslacht: "Niveau van een zenuwachtige F-pupil"

Supporters Feyenoord en Twente in opspraak na walgelijke acties: "Een stel hersenlozen"

Feest barst los op Het Kasteel na doelpunt Sparta Rotterdam