Van der Vaart ziet ideale Ajax-speler rondlopen in Eredivisie: 'Zou hem meteen halen'

Als Rafael van der Vaart het voor het zeggen had bij Ajax, weet hij wie hij als eerst zou halen. Zo denkt hij dat Fortuna Sittard-speler Alen Halilovic een toegevoegde waarde zou zijn voor Ajax. 

'Aangeboden bij veel Eredivisieclubs'

Van der Vaart is erg gecharmeerd van Halilovic en vertelt aan tafel bij Studio Voetbal dat hij de spelmaker bij meerdere Eredivisieclubs heeft aangeboden: “Ja, dat klopt. Behalve bij Fortuna, haha. Het is echt waar: Halilovic belde me zelf een keer op, want ik heb zijn broer getraind bij Esbjerg. Halilovic belde me op, zei dat hij terug wilde naar Nederland en vroeg of ik hem een beetje kon helpen. Ik heb iedereen gebeld: Volendam, Vitesse…”

‘Ihattaren-gevoel’

Ondanks dat hij Ajax niet heeft gebeld, denkt de oud-prof wel dat hij het niveau heeft om te spelen voor de Amsterdammers: “Nou, als ik het voor het zeggen had bij Ajax, zou ik hem meteen halen. Dat meen ik oprecht. Hij moet wel nog wat fitter worden, dat snap ik. Je hebt bij hem een beetje het Ihattaren-gevoel: als je hem weet te raken… Het is een geweldige gozer.”

Ook interessant