Kieft haalt uit naar Ten Hag en hekelt kritiek op Ajax en Feyenoord

Wim Kieft heeft in zijn column voor De Telegraaf gesproken over Erik ten Hag en zijn interview met Voetbal International. De columnist is niet te spreken over de manier waarop Ten Hag uithaalde naar Ajax en Feyenoord.

Kieft over Ten Hag: ‘Dan kan je beter je mond houden’ 

Kieft noemt het winnen van de FA Cup niet als een bijzondere prestatie. “Een prijs die in geen enkele verhouding staat tot het winnen van bijvoorbeeld de Champions League. Om daar dan ook zo overspannen over te doen. Hij is met Manchester United als achtste geëindigd in de Premier League, de slechtste klassering van de club ooit sinds de invoering van de Premier League.” Volgens Kieft is Ten Hag vergeten dat hij voor de grootste club in Engeland werkt. “Daar moet je presteren en kom je niet weg met geleuter over blessures, over het winnen van twee troostprijzen of een ingezet proces. Hij heeft bijna 500 miljoen euro gespendeerd en desondanks niet geleverd. Dan kan je beter je mond houden in plaats van journalisten en analisten onderuit de zak te geven en te zeggen dat ze er niets van begrijpen.” 

Kieft hekelt Ajax-kritiek van Ten Hag 

Kieft kon zich ook niet vinden in de kritiek van Ten Hag op Ajax. “Terwijl je je handen vol hebt aan Manchester United, lees je als Ten Hag onderhand ook nog even iedereen de les. Bij Ajax snapt niemand er iets van. Marc Overmars had als een heilige behandeld moeten worden. Het is niet Ajax, maar Overmars die grensoverschrijdend bezig is geweest. Die misdragingen kan je als club niet over je kant laten gaan." 

Kieft springt in de bres voor Slot en hekelt Ten Hag 

Erik ten Hag was ook kritisch op Feyenoord en Slot, zo benoemde hij dat ‘iedereen overdreven lyrisch doet over de progressie van de club’, iets waar Kieft zich aan ergert. "Om daar aan toe te voegen dat hij bij Manchester United begon bij een club die op zijn achterste lag, terwijl Slot in een gespreid bedje komt bij Liverpool. Waarom zeg je zoiets? Maak je na twee bijzonder magere seizoenen druk om jezelf en Manchester United in plaats van anderen de les te lezen.” Lees hier wat Ten Hag zei over Ajax en Slot.

Feyenoord-doelman vertrekt