Slot tevreden over afhouden Wieffer-deal: "Zeg nooit dat een speler niet weg mag"

Na afloop van het bekerduel tussen Feyenoord en AZ (2-0) bevestigde Mats Wieffer dat Atletico Madrid zich deze winter met interesse heeft gemeld in De Kuip. De middenvelder stond open voor een gesprek met de Spaanse grootmacht, maar dat hielden de Rotterdammers af.

Tot grote vreugde van Arne Slot. "Het is nooit tot een punt gekomen dat ik Mats moest smeken om te blijven, omdat de clubs er niet uitkwamen. En daar ben ik blij mee, want Wieffer was vandaag tegen AZ weer serieus goed", benadrukt de oefenmeester na afloop. 

Ook de Oranje-international zit nog altijd prima op zijn plek. Hij vertelt in gesprek met Hans Kraay jr. dat hij geen type is dat niet meer komt trainen of op een andere manier zijn ongenoegen uit.  "Af en toe vraag ik om een speler, maar ik zeg nooit dat een speler niet weg mag. Als het goed is voor de club om een speler te verkopen, dan is dat zo. Zeker bij een club die het geld hard nodig heeft. Maar het hoeft ook voor Wieffer niet slecht te zijn dat hij bij Feyenoord blijft", gaat Slot verder.

De succestrainer in Rotterdam-Zuid denkt ook dat de Oranje-international er goed aan doet om het seizoen in de Eredivisie af te maken. "Het is voor zijn plek in de Oranje-selectie niet verkeerd om nog een half jaar bij Feyenoord te spelen. Althans, dat is een aanname van mijn kant. Hij speelt hier vast in een hartstikke leuk elftal."