Topclubs willen Geertruida van Feyenoord overnemen: wat speelt er?

Lutsharel Geertruida staat in concrete belangstelling van PSG, terwijl clubs uit de Premier League ook meekijken. Wat speelt er rond de verdediger van Feyenoord?

Volgens het Franse L'Équipe ziet Paris Saint-Germain de Feyenoord-speler wel zitten. Zo zou er zelfs al een contractaanbod zijn gedaan door de Franse landskampioen. Een Engelse topclub zou dit ook gedaan hebben om de Nederlander te strikken, terwijl er uit Duitsland ook nog naar de speler werd gekeken.

Hoe zit het contract van Geertruida in elkaar?

Als sinds 2012 komt Lutsharel Geertruida uit voor Feyenoord. De verdediger kwam over uit de jeugd van Sparta en maakte in oktober 2017 zijn debuut in het eerste. In april 2023 zette Geertruida nog zijn krabbel onder een nieuw contract. Zo staat de verdediger nog tot media 2025 onder contract bij Feyenoord.

Hoeveel is Lutsharel Geertruida waard?

Eind mei 2024 wordt de marktwaarde van Lutsharel Geertruida geschat op 32 miljoen euro. Zijn hoogste schatting was in oktober 2023. Destijds werd Geertruida  op 35 miljoen euro geschat.

Wie melden zich voor Lutsharel Geertruida?

''Paris Saint-Germain wil op persoonlijk vlak snel vooruitgang boeken voor Lutsharel Geertruida, omdat er ook interesse is van clubs uit de Premier League', zo meldt Fabrizio Romano. De transferexpert bracht eerder ook al de interesse van PSG de wereld in en weet nu dat de topclub door wil pakken.

Aanvankelijk zou PSG Leny Yoro willen halen van LOSC Lille, het 18-jarige talent staat nog onder contract bij de club tot medio 2025 en heeft een huidige marktwaarde van vijftig miljoen euro. Yoro heeft echter zelf aangegeven naar geen enkele andere club te willen vertrekken dan Real Madrid, die zeker tot de belangstellende horen. Hierdoor zou PSG willen doorschakelen en is de man van Feyenoord een serieuze optie voor de club.

Geertruida kan er ook voor kiezen zijn carrière voort te zetten in Engeland. Journalist Ekrem Konur meldt op X dat Tottenham Hotspur een contractvoorstel heeft gedaan. Eerder dit jaar werd ook nog bekend dat RB Leipzig de verdediger nog niet uit het hoofd heeft gezet.

Feyenoord-doelman vertrekt