"Feyenoord misschien wel vier klassen beter dan Ajax en AZ"

Marinus Dijkhuizen kon zaterdag met zijn Excelsior lang aanhaken tegen Feyenoord, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de regerend landskampioen. Na afloop van het duel tussen de twee Rotterdamse clubs spreekt de hoofdtrainer van de Kralingers uit onder de indruk te zijn van het niveau van Feyenoord.

De Rotterdamse derby eindigde in een 2-4 overwinning voor Feyenoord. Het spel was zeer eenzijdig, maar door grote missers van onder andere Gimenez en Timber liep de score niet hoger op. Dijkhuizen vindt het team van collega Arne Slot 'echt van een ander niveau'. "Misschien wel vier klassen beter dan Ajax en AZ, waar we al tegen hebben gespeeld", stelt hij in het Algemeen Dagblad. "Ze spelen zo snel, ik heb echt genoten van de wedstrijd."

Excelsior had nog hoop op een gelijkspel en was bezig met een slotoffensief. "We hadden plan B al klaarstaan", aldus Dijkhuizen. "Toen werd het net 2-4. Anders had ik het nog wel willen zien."

Arne Slot was niet heel erg onder de indruk van de spanning op het eind van het duel. "Als we hier inderdaad met grote cijfers hadden gewonnen, waren de complimenten niet van de lucht geweest. Zoals tegen Lazio, toen iedereen lyrisch was. Maar een paar dagen later tegen FC Twente stonden we met arrogantie op het veld. Of arrogant, dat is niet het juiste woord. Met teveel zelfvertrouwen", besluit de Feyenoord-coach.