Weerzien voor Feyenoord met scheidsrechter die Gimenez rood gaf

Het Champions League-duel Feyenoord - Atletico Madrid wordt dinsdagavond geleid door Anthony Taylor. De aanwijzing van de UEFA betekent een weerzien tussen de Rotterdammers en de Engelse scheids. Vorig seizoen stuurde hij Gimenez van het veld in de kwartfinale van de Europa League.

De Rotterdammers zullen dus geen goede gevoelens hebben bij de aanstelling van de 45-jarige Premier League-arbiter. De Brit floot Feyenoord twee keer eerder, beide in Europees verband. In de knock-outfase van de Conference League tegen Partizan Belgrado in 2021 én vorig jaar tijdens de return tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League.

Rode kaart Gimenez

Feyenoord leek toen heel lang op weg naar een plek in de halve finale. Paulo Dybala maakte echter in de slotminuten gelijk, waarna de ploeg van José Mourinho in de verlenging aan het langste eind trok. Taylor gaf zeven gele kaarten én stuurde diep in de verlenging Santiago Gimenez met een rode kaart naar de kant. De Mexicaanse spits kon daardoor niet in actie komen tijdens de start van het huidige Champions League-seizoen. 

De Champions League-wedstrijd tussen de Spanjaarden en de Rotterdammers begint dinsdag om 21.00 uur. De ploeg van Diego Simeone staan eerste in de poule met acht punten, Feyenoord staat derde met zes punten.