Hans Kraay 'houdt van Feyenoorder': "Hij is een lot uit de loterij"

Hans Kraay junior heeft zich lovend uitgesproken over Feyenoord-aanvoerder Gernot Trauner. De ESPN-analist komt superlatieven te kort als hij moet omschrijven hoe goed hij de Oostenrijkse verdediger vindt.

Kraay wijst Trauner in het ESPN-programma Bellen met.. aan als ‘man van het weekend’. De verdedigingsleider speelde een zeer solide wedstrijd met Feyenoord en hield AZ van het scoren. “Deze man is zo ongelooflijk stabiel. Het maakt niet uit of hij er tien of twintig weken uit is geweest. Slot had gezegd dat hij absoluut geen 90 minuten kon spelen. Maar het werd spannend, het bleef lang 1-0 en hij laat hem gewoon staan”, aldus Kraay.

De oud-voetballer roemt niet alleen de verdedigende kwaliteiten van Trauner. “Hij speelt een back of middenvelder altijd zo in, dat de speler gelijk door kan. Voor 1 miljoen hebben ze hem opgehaald, dat betaalt Ajax voor de rechterschoen van Tahirovic. Ik hou van Gernot Trauner, een lot uit de loterij voor Feyenoord”, haalt de oud-verdediger nog even uit naar het aankoopbeleid van Ajax.

Timber kan ook op lof rekenen

Ook Quinten Timber wordt in het zonnetje gezet door de analist van ESPN. “Timber is fitter dan hij ooit was, waardoor hij nu een hele moderne, mooie, technische box-to-box-speler is geworden. Hij was fantastisch gisteren, maar dat kon een blind paard zien”, aldus Kraay junior. De goal van Timber bleek zondag uiteindelijk genoeg om de matchwinner te worden tegen AZ.

Ook interessant