Wie is Aleks Zekovic? Talentvolle middenvelder tekent bij Feyenoord

Feyenoord heeft Aleks Zekovic officieel gepresenteerd. De 17-jarige middenvelder komt transfervrij over van het Franse Angers. Zekovic tekent tekent een contract voor twee jaar bij de Rotterdammers. Dit is wat je moet weten over de nieuwe speler van Feyenoord.

Nationaliteit en carrière Zekovic

Aleks Zekovic beschikt over de Franse en Montegrijnse nationaliteit. Via de jeugd van SO Cholet, kwam hij in juli 2022 bij Angers SCO terecht, dit in de onder 17 van de club. Het eerste team komt uit in de Franse Ligue 2. In de zomer van 2023 schoof hij door naar de onder 19, waarna hij na de winter minuten maakte voor het beloftenelftal van de club. Zo speelde hij zich in de kijker bij de scouts van Feyenoord. De verwachting is dat Zekovic zal aansluiten bij Feyenoord O21.

Zekovic over Feyenoord

In zijn eerste interview met de club laat Zekovic weten blij te zijn om bij Feyenoord te tekenen. "Het voelt goed om hier te zijn. Ik ben onder de indruk geraakt van de faciliteiten die hier allemaal aanwezig zijn. Ik kijk ernaar uit om me hier de komende seizoenen verder te ontwikkelen."

Feyenoord shopt in Frankrijk

Zekovic is niet de enige speler die uit Frankrijk wordt gehaald, vlak voor zijn transfer werd de komst van Chris-Kévin Nadje wereldkundig gemaakt.

Feyenoord-doelman vertrekt