Waarom er eigenlijk maar één logische optie is voor het restant van Ajax - Feyenoord

Ajax - Feyenoord werd zondag bij een 0-3 tussenstand gestaakt, nadat 'fans' van de thuisploeg zich meermaals misdroegen. Eerst werd er bier op het veld gegooid en niet veel later volgde er vuurwerk. Zodoende werd het duel gestaakt en nu zit de KNVB met de handen in het haar: wat te doen met het restant van deze wedstrijd?

Drie opties

Eigenlijk zijn er drie opties voor handen, waarvan er eentje niet realistisch lijkt, want om het duel in zijn geheel over te spelen, is gezien de tussenstand geen mogelijkheid. Die valt dus al af. Dan blijven er twee opties over: het restant zonder publiek uitspelen of de huidige tussenstand als eindstand gebruiken. Aangezien Ajax woensdag tegen FC Volendam speelt, en die wedstrijd volgens diverse media niet verplaatst kan worden, zou Ajax flink benadeeld worden als het restant op maandag of dinsdag wordt uitgespeeld. Bovendien geeft de Amsterdamse driehoek geen toestemming om maandag of dinsdag in Amsterdam de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uit te spelen, zo meldt het AD.

Om het restant in een (veel) later stadium uit te spelen, riekt nog veel meer naar competitievervalsing, want mogelijk zijn de verhouding tussen Ajax en Feyenoord dan heel anders. Feyenoord zit nu in een flow en Ajax bepaald niet, en door het overvolle programma zou het restant dan mogelijk pas in november worden uitgespeeld.

Enige logische keuze

Zodoende blijft er eigelijk maar één optie over: de huidige tussenstand handhaven en als eindstand gebruiken. Zodoende wordt Ajax, dat toch verantwoordelijk mag worden gehouden voor het wangedrag van de fans, al genoeg gestraft en hoeft Feyenoord niet nog een keer naar Amsterdam om op een later moment het duel in te halen. Arne Slot stelde na afloop van het gestaakte duel dat de KNVB een oplossing moest zoeken die zo min mogelijk naar competitievervalsing riekte, en dit lijkt de meest eerlijke oplossing. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax-Feyenoord’

Steijn heeft weinig tijd; dit is het loodzware programma van Ajax

Beelden: Arne Slot en Rijnmond-commentatoren gaan na 0-4 los in lege Johan Cruijff ArenA

VIDEO GOAL: Ajax 0-4 Feyenoord (hattrick Santiago Giménez)

Opvallend bericht: RvC-lid Pier Eringa treedt vlak voor #ajafey af

F-Side laat zich ondanks 'dreigement' niet zien bij restant #ajafey: "Zeker nablijven op school?"

VIDEO: Aankomst Feyenoord bij Johan Cruijff ArenA voor restant #AJAFEY

Omgeving Johan Cruijff ArenA voor restant #ajafey veiligheidsrisicogebied

Ajax ziet geblesseerde middenvelder afhaken voor restant #ajafey

'Ajax voorkomt nieuwe competitievervalsing-rel richting restant Klassieker'

Hier kijk je de rest van De Klassieker en dit moet je weten

Van den Boomen rekent staken Klassieker selectie aan: "De stand was treurig"