Kassa Feyenoord rinkelt flink na zege op Celtic!

Financieel gezien gaat Feyenoord er door de Champions League aardig op vooruit. Door het deelnemen aan Het Miljoenenbal ontvangen de Rotterdammers een geldbedrag van 29,2 miljoen, maar door de overwinning op Celtic van dinsdagavond komt daar nog een flink bedrag bovenop. 

Miljoenenbedragen

Door de 2-0 overwinning op de Schotten ontvangt Feyenoord een bedrag van 2.800.000 miljoen euro. Als het team van Arne Slot alle vijf de overige groepsfase wedstrijden weet te winnen, kan de penningmeester nog eens veertien miljoen bijschrijven. Bij een gelijkspel kan 930.000 bijgeschreven worden. Als Feyenoord weet door te stromen naar de achtste finale, dan ontvangt het een bedrag van 9,6 miljoen euro. 

Maar ook de supporters zijn een belangrijke inkomstenbron van clubs. Zo ook gisteravond in De Kuip waar 45.000 fans aanwezig waren. De prijs van de kaarten varieerde van 135 euro tot 290 euro. Het is niet in te schatten hoeveel Feyenoord overhoudt aan de fans, aangezien de organisatie de UEFA ook een geldbedrag ontvangt, maar dat de kassa flinkt rinkelt, is duidelijk!

Ook interessant