Jansen lyrisch over Eredivisie-spits: "Geniet van hem, wát een klasbak"

Pascal Jansen, trainer van AZ, is blij met de scorende spitsen in Nederland. Hij heeft de beschikking tot scherpschutter Vangelis Pavlidis, maar ook de seizoenstart van Santiago Giménez kan hem bekoren. In gesprek met De Telegraaf vertelt de oefenmeester dat hij geniet van zijn spel.

"Ik kan genieten van Gimenez hoor. Goh, wat een klasbak is dat zeg'', begint Jansen in gesprek met de ochtendkrant. ''Hij en Paffie (Pavlidis, red.) hebben wel wat weg van elkaar. Ik volg Gimenez natuurlijk van een afstandje. Hij was in het begin van vorig seizoen verwikkeld in een concurrentiestrijd met Danilo, maar op een gegeven moment begon hij los te komen en is hij vertrokken."

De concurrentiestrijd is volgens de trainer goed voor het rendement van de Nederlandse competitie. Het gevecht om de topscorerslijst is een goede ontwikkeling voor beide spitsen, zo stelt Jansen. "Met deze jongens lopen er spelers rond die voorin dusdanig het verschil kunnen maken dat ze mooi met elkaar kunnen strijden. Ik hoop dat Pavlidis naar de dertig doelpunten gaat dit seizoen, haha. Maar ik sluit me wel volledig bij hemzelf aan. Dat winnen het belangrijkste is", besluit hij.

Ook interessant