Feyenoord zoekt naar nieuwe spits: Drie interessante opties voor de Rotterdammers

Arne Slot liet eerder weten dat Feyenoord erover nadenkt om in de winter de transfermarkt op te gaan voor een nieuwe spits. Aanvallers Ayase Ueda en Yankuba Minteh zijn er vanwege het Aziatisch Kampioenschap en de Afrika Cup een periode niet bij. Hierdoor hebben de Rotterdammers naast Santiago Gimenez, geen andere spits ter beschikking. Voetbalflitsen helpt Feyenoord een handje en geeft drie opties die de aanvalslinie zouden kunnen versterken. 

Thijs Dallinga 

Thijs Dallinga is geen onbekende in Rotterdam, de spits van Toulouse speelde van de zomer van 2021 tot de zomer van 2022 voor Excelsior en heeft sindsdien flinke stappen in zijn carrière gezet. Afgelopen interlandperiode werd hij door Ronald Koeman bij Oranje gehaald en mocht hij zijn debuut maken. In de Ligue 1 staat de teller voor de spits na 12 wedstrijden op vier doelpunten en één assist, terwijl hij in de Europa League met drie doelpunten en één assist in vier wedstrijden ook prima cijfers laat zien. De 23-jarige spits ligt nog tot medio 2026 vast in Frankrijk en beschikt volgens Transfermarkt over een martkwaarde van zo’n 12 miljoen euro.

(Tekst gaat verder onder de video)

Joshua Zirkzee 

Joshua Zirkzee speelde slechts één jaar in de jeugd van Feyenoord, maar is nog niet vergeten in Rotterdam. Na een avontuur bij Bayern München en uitleenbeurten aan Anderlecht en Parma speelt de jeugdinternational inmiddels alweer langer dan een jaar bij Bologna. De 22-jarige spits lijkt zijn vorm in Italië te hebben gevonden, zo scoorde hij al vijf keer in dertien duels dit seizoen. De Schiedammer werd afgelopen zomer al gelinkt met Feyenoord, maar bleef toch bij Bologna. Zirkzee ligt nog tot medio 2026 vast in Italië. Zijn huidige martkwaarde bedraagt volgens Transfermarkt zo’n 13 miljoen euro.

(Tekst gaat verder onder de video)

Sydney van Hooijdonk 

Met 16 doelpunten in 33 wedstrijden was Sydney van Hooijdonk afgelopen seizoen de grote man bij SC Heerenveen. De club uit Friesland huurde hem van Bologna. Afgelopen zomer werd hij al gelinkt met een overstap naar Feyenoord, maar tot een transfer kwam het niet. Van Hooijdonk mocht bij Bologna gaan bewijzen of hij zich in de basis kan spelen. Tot dusver schopte hij het enkel tot vijf invalbeurten in de Serie A en wist hij één keer doel te treffen in de beker. De 23-jarige spits liet afgelopen seizoen al zien het net makkelijk te kunnen vinden in de Eredivisie en toont zich daarmee als een interessante optie voor Feyenoord. Van Hooijdonk ligt nog tot medio 2025 vast in Bologna en beschikt over een martkwaarde van 6 miljoen euro volgens Transfermarkt.