Kenneth Pérez: alles over de voetbalanalist

Een leven na de voetballerij, elke speler geeft er zijn eigen invulling aan. Zo ook Kenneth Pérez, die zijn gezicht laat zien op tv en hier zijn meningen deelt over de sport. Hier lees je alles over de voormalig voetballer. 

Dit wil je weten over Kenneth Pérez

Voor we zijn carrière induiken nemen we eerst een kijkje in het leven van de voetballer. Waar komt de analist vandaan en wat speelt er in zijn leven? 

Waar is Kenneth Pérez geboren?

De voormalig voetballer is geboren op 29 augustus 1974 in het Deense Kopenhagen. Vandaag de dag woont Pérez in Amsterdam. 

Hoe oud is Pérez nu? 

De voormalig middenvelder is nu 49 jaar oud. Hij voetbalt inmiddels al veertien jaar niet meer op profniveau. 

Wat is het vermogen van Kenneth Pérez?

Over zijn vermogen is niet veel bekend. 

Heeft Kenneth Pérez een gezin? 

De rechtsbenige middenvelder is getrouwd met Britt Pérez, een Deense dame. Samen hebben zij twee kinderen. Het is niet gek dat hij samen is met een Deense, over Nederlandse dames zei de voetballer namelijk ooit tegenover NUSport het volgende: ''In Denemarken, Noorwegen en Zweden heb je gewoon hele knappe vrouwen. Wat ze hier in Nederland als een soort übervrouw zien, daar zie je er in Denemarken als je een avondje uitgaat wel honderd van!'' (Tekst gaat verder na de afbeelding)

Wat doet de voetballer naast analyseren op tv?

Iets wat de oud-speler van FC Twente heeft opgepakt na zijn voetbalcarrière is golfen. Pérez heeft zich naar eigen zeggen volledig gestort op het spel toen hij klaar was met voetbal en deed eerder al mee aan verschillende toernooien. (Tekst gaat verder na de afbeelding)

Dit is de loopbaan van Kenneth Pérez

In Nederland kennen we Pérez inmiddels van zijn profcarrière en als bekende analist op tv. We nemen een kijk naar beide loopbanen, te beginnen met zijn geschiedenis als voetballer. 

Voor welke clubs speelde Kenneth Pérez?

Zijn profcarrière ging van start bij FC Kopenhagen in 1995, hier heeft hij twee seizoenen gespeeld voor hij naar Nederland kwam en hier vervolgens de rest van zijn tijd als profspeler doorbracht. Vervolgens begon zijn Nederlandse avontuur bij MVV. 

  • MVV, 1997-2000
  • AZ, 2000-2006
  • Ajax, 2006-2007
  • PSV, 2007
  • Ajax, 2008
  • FC Twente, 2008, 2010

Welke prijzen won Kenneth Pérez als speler?

Zowel in Denemarken als in Nederland wist de middenvelder prijzen te pakken. 

  • Deense League Cup, 1996
  • Deense Beker, 1997
  • Johan Cruijff Schaal, 2006
  • KNVB Beker, 2007
  • Landskampioen Eredivisie, 2009/10

Waar werkt Kenneth Pérez sinds hij niet meer voetbalt? 

De inmiddels welbekende analist staat er om bekend dat hij niet bang is om zijn mening te verkondigen. Pérez was te zien op Deense zender TV2, daar is hij inmiddels gestopt. Ook was hij voorheen analist bij de NOS en Veronica. Momenteel laat de oud-voetballer van zich horen bij ESPN. 

Is Pérez actief op sociale media?

De analist is te vinden op verschillende media, met name op Instagram en X is hij actief. Op Instagram komen verschillende kijkjes voorbij in het leven van de ex-speler en op X deelt hij vaak net als op tv zijn ongezouten mening regelmatig. 

De ongezouten mening van de analist valt niet altijd even goed in de smaak bij iedereen, zo stond hij ook een keer met ruzie in een winkel. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers