Zussen Joshua Brenet ruziën met Kennet Perez in winkel

In het verleden heeft Kenneth Perez een interessante ontmoeting gehad met twee zussen van Joshua Brenet. Deze ontmoeting was allesbehalve aangenaam, aangezien de familieleden duidelijk niet blij waren met de kritiek die de ESPN-analist had geuit over de verdediger van FC Twente. 

Brenet die wel vaker negatief in het nieuws kwam: Brenet in opspraak voor rijden zonder rijbewijs en mishandeling vriendin

Kritiek Kenneth Perez valt niet bij iedereen goed

Perez deelt deze ervaring tijdens een interview met Voetbal International, waarin hij de ongemakkelijke situatie beschrijft. Perez staat erom bekend als analist zelden terughoudend te zijn in zijn uitspraken. Wanneer hij kritiek uit, spaart hij doorgaans de kool en de geit niet, zoals bijvoorbeeld bij zijn beoordeling van Ajax-back Anton Gaaei, wat in Denemarken veel opzien baarde. In Nederland is zulke directe kritiek eigenlijk zelden te horen.

Zussen Joshua Brenet boos op Kenneth Perez

"Je zou verwachten dat spelers weleens reageren wanneer ik erg kritisch ben geweest, maar dat gebeurt eigenlijk zelden," reflecteert de voormalige middenvelder. "Echter, ik herinner me een keer dat ik twee zussen van Joshua Brenet tegenkwam. Ze waren behoorlijk van streek."

Perez vervolgt: "Ik vind het op zich wel begrijpelijk dat ze opkomen voor hun familie, maar het was toch wel een beetje ongemakkelijk, vooral omdat het gebeurde in een drukke winkel. Ik heb hen laten uitrazen en daarna heb ik rustig uitgelegd waarom ik hem niet zo sterk vond spelen en waarom ik dacht dat hij niet het absolute topniveau zou bereiken. Na mijn uitleg waren ze wat gekalmeerd en was de spanning weg. Maar ik maak ook vaak genoeg mee dat mensen juist blij zijn met kritiek, omdat het spelers kan helpen om beter te worden."

Kenneth Perez heeft altijd een mening, zoals hij Ajax onlangs tipte: "Dit moet de nieuwe Ajax-trainer worden"