Unicum in de maak? Kenneth Perez oppert volgende Ajax-trainer

Ajax staat op de vijfde plek op de Eredivisie-ranglijst en doorstaat een dramatisch seizoen. Na het ontslag van Maurice Steijn sprong John van 't Schip als interim-manager in de bres, maar ook met hem mist de motor een hoop olie. Kenneth Perez heeft de Amsterdammers een advies gegeven voor komend seizoen.

"Ik vind Dick Schreuder een hele interessante trainer. Bij PEC Zwolle, wat wel een heel ander niveau is, heeft hij het met nagenoeg dezelfde spelers helemaal omgedraaid", begint de Deense analist zijn betoog. Volgens de voormalig Ajax-speler is het materiaal niet dusdanig slecht dat het een onbegonnen zaak is. "Het is niet zo dat ze helemaal niks kunnen, ze kunnen wel iets. Een écht goede trainer kan er wel iets van maken. Niet dat ze gelijk kampioen worden en zich plaatsen voor de Champions League, maar wel dat het beetje bij beetje beter gaat."

De spelersloopbaan van Dick Schreuder

Dick Schreuder won als voetballer twee prijzen. Hij werd kampioen in Eindhoven en won de Nederlandse Supercup. In 1989 verkaste hij van amateurclub SDV Barneveld naar PSV. Na een aantal jaren in Eindhoven verruilde hij rood-wit voor een avontuur bij Sparta Rotterdam. Via FC Groningen en RKC besloot de middenvelder om een Engels avontuur aan te gaan bij Stoke City, maar dat duurde niet lang. Na twaalf maanden keerde hij terug op Nederlandse bodem bij Helmond Sport en ook die samenwerking duurde een jaar. Bij Go Ahead Eagles verdiende hij zijn laatste sporen in het betaald voetbal en bij SDV Barneveld sloot hij zijn loopbaan af in 2008.

Staat van dienst van Dick Schreuder als hoofdtrainer

Ook de trainerscarrière van Dick Schreuder bracht hem op verschillende plekken in binnen- en buitenland. Bij jeugdliefde SDV Barneveld begon hij in 2007 aan een klus als hoofdtrainer en die rol vervulde hij enige tijd. Na zes jaar vertrok hij voor een klus als analist naar het Engelse FC Barnet. Zij komen op dit moment uit op het vijfde niveau. Na zes maanden schoof hij door naar de technische staf en een halfjaar later ging hij als hoofdtrainer aan de slag bij VV Katwijk.

Na 87 wedstrijden bij de amateurs langs de lijn ging hij voor een Amerikaans avontuur mee het vliegtuig in met zijn broer Alfred Schreuder. De gebroeders Schreuder gingen aan de slag bij Philadelphia Union en via de MLS kon hij aan de slag als rechterhand van Thomas Letsch, bij het Duitse TSG Hoffenheim. In 2021 keerde hij bij Vitesse terug als assistent-trainer, maar daarna kreeg hij de sleutel van PEC Zwolle in handen. Met de club uit Overijssel promoveerde hij naar het hoogste niveau en steeg PEC tot grote hoogte. Een stap hogerop leek mogelijk, desondanks koos Dick Schreuder voor een uitdaging bij CD Castellón, dat uitkomt op het derde niveau van Spanje. 

(TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Gebroeders Koeman deden het eerder in de Eredivisie

Een eventuele aanstelling als hoofdtrainer zou niet de eerste keer zijn dat twee broers bij dezelfde Eredivisie-club aan de slag gaan als hoofdverantwoordelijke. Die eer ging namelijk naar Ronald en Erwin Koeman. De twee gingen met enige regelmaat samen aan de slag bij clubs als hoofdcoach en assistent-trainer, maar in 2005 begon Erwin als eindverantwoordelijke bij Feyenoord. Dat dienstverband duurde tot 2007 en in de periode van 2011 tot 2014 stond Ronald aan het roer in De Kuip. 

Mag John van 't Schip aanblijven als Ajax-trainer?

Het heeft er alle schijn van dat de Amsterdammers na dit seizoen afscheid nemen van John van 't  Schip. Er zijn echter meer opties dan enkel Dick Schreuder. Dit zijn de mogelijke opvolgers in de Johan Cruijff ArenA!

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl