'Hato gaat Ajax-contract spoedig verlengen’; zijn groei in beeld

Jorrel Hato gaat zich langer verbinden aan Ajax, zo meldt Mike Verweij. Volgens de journalist van De Telegraaf is maandagmiddag alles beklonken en wordt intern gehoopt dat de verdediger binnen nu en twee dagen zijn krabbel zet.

Hato verlengt contract in Amsterdam

Het officiële tekenmoment moet dus plaats gaan vinden voor de return tegen Aston Villa, die op 14 maart afgewerkt wordt in Birmingham. Verweij weet te melden dat de geslaagde onderhandelingen een last van de schouders van Kelvin de Lang en Susan Lenderink is, omdat er veel interesse was vanuit de Europese top. Voornamelijk het Engelse Arsenal, dat koploper is van de Premier League, werd als serieuze kandidaat gezien.

Kersvers Oranje-international wil doorgroeien

Eerder deze maand, op 7 maart, werd Hato achttien jaar. De ochtendkrant ging met hem in gesprek en daarin gaf hij al een kleine hint over een langer verblijf in de Johan Cruijff ArenA. “Ik ben pas achttien jaar en dit is pas mijn eerste Eredivisie-seizoen als basisspeler. Ik weet dat ik hier nog genoeg kan leren”, liet de Ajacied optekenen.

Opmars van Hato bij Ajax

Op 11 januari 2023 maakte de Rotterdammer zijn eerste minuten in het Ajax-shirt. Onder leiding van Alfred Schreuder werd met 0-2 gewonnen van FC Den Bosch in de strijd om de TOTO KNVB Beker. Een maandje later maakte Hato ook zijn debuut in de Eredivisie. Interim-manager John Heitinga stelde hem op tegen SC Cambuur en sindsdien is hij nauwelijks weg te denken uit de basiself. Zijn teller staat inmiddels op 52 duels in het Ajax-shirt, waarvan ook een aantal als aanvoerder.

Waar komt het jeugdige Ajax-talent vandaan?

Het is een zeldzaamheid. Op 7 maart 2006 werd hij Hato geboren in Rotterdam, de stad van aartsrivaal Feyenoord. Bij IJVV De Zwervers maakte hij zijn eerste meters op het voetbalveld en al snel kwam Sparta Rotterdam met een voorstel om hem op negenjarige leeftijd over te nemen. In 2015 voegde hij zich bij de jeugdopleiding in Spangen en drie jaar later maakte de centrale verdediger een overstap naar Ajax.