Hato spreekt ambitie uit: "Ik wil ooit eerste aanvoerder worden"

Jorrel Hato hoopt in de toekomst de eerste aanvoerder van Ajax te worden. De pas zeventienjarige centrumverdediger van de Amsterdammers heeft al even mogen proeven aan het aanvoerderschap.

Hato fungeerde dit seizoen al twee keer als captain van Ajax: tegen Almere City en AEK Athene. "Ja, mooi moment, toch? Ik kreeg het een dag voor de wedstrijd te horen van de trainer", blikt de talentvolle mandekker tegenover Ajax TV terug op het Europa League-duel met AEK Athene. "Er speelden wel wat dingen in mijn hoofd, maar ik moest wel gewoon mijn hoofd koel houden, want de volgende dag moest ik wel gewoon presteren".

Ondanks het dragen van de aanvoerdersband blijft Hato gewoon zichzelf. "Voor mezelf verandert er eigenlijk niet heel veel. Het dragen van de band voelt natuurlijk als iets moois, maar ik denk dat ik gewoon dezelfde dingen moet blijven doen, ongeacht of ik de aanvoerdersband draag of niet. Het belangrijkste is dat je het op je eigen manier invult".

"Ik denk dat door mijn positie sowieso van mij wordt gevraagd dat ik veel communiceer en coach. Ik zie de aanvoerdersband als iets moois. Er hoort wel een bepaalde verantwoordelijkheid bij. Ik denk dat het ook het belangrijkste is dat je het op je eigen manier invult en niet iets anders gaat doen wat niet per se bij je past. Ik wil wel ooit eerste aanvoerder van Ajax worden, ja", aldus Hato.

;