Ajax kan op 10 maart definitief al niet meer kampioen van Nederland worden

Ajax kent een dramatisch seizoen. De club slaagde er in een thuistreffen met Fortuna Sittard wederom er niet in om de drie punten in eigen huis te houden. Er werd in een matig duel met 2-2 gelijkgespeeld. Uit statistieken blijkt dat Ajax het landskampioenschap dit seizoen nu definitief kan vergeten. 

Ajax kan kampioenschap vergeten

Ajax heeft nu 40 punten behaald in 25 wedstrijden. Dit staat in contrast met de puntenaantallen van andere clubs zoals AZ (46), FC Twente (53), Feyenoord (56) en PSV (69). Alleen Feyenoord moet spelen. Dat doen ze zondagavond om 20.00 uur tegen Heracles Almelo. Na slechts 25 wedstrijden weet Ajax dat de landstitel buiten bereik is, een historisch vroeg moment. 

Ajax kan geen kampioen meer worden

Samenvatting Ajax - Fortuna Sittard

Bekijk de opstellingen van beide teams, waarin Brian Brobbey de opvallende afwezige was in de basiself. Kenneth Taylor schoot de Amsterdammers in de achtste minuut op een 1-0 voorsprong. Josip Sutalo moest het flink ontgelden met kritiek op zijn spel. Deroy Duarte was trefzeker met de gelijkmaker (1-1), waarna Kaj Sierhuis de 1-2 binnen schoot. Brian Brobbey redde met zijn doelpunt een punt voor Ajax. De club kan op een historisch vroeg moment al niet meer kampioen van Nederland worden.