Roda dreigt met vervolgstappen tegen KNVB: "We willen laatste 8 minuten overspelen met 2-3 voorsprong"

Roda JC neemt absoluut geen genoegen met de bekernederlaag tegen Willem II, van vorige week. De Limburgers voelen zich bestolen door een beslissing van de videoscheidsrechter en willen nu een gedeelte van het duel over laten spelen. De club dreigt met vervolgstappen als de KNVB niet tijdig reageert.

Roda leek een kleine tien minuten voor tijd op een 2-3 voorsprong te komen in Tilburg, maar de videoref had in de aanloop naar de betreffende aanval een handsbal gezien en dus ging het feest niet door. Het punt dat Roda maakt is dat Willem II ná die handsbal balbezit had, maar dat vervolgens zélf weer weggaf. Willem II won het duel uiteindelijk na strafschoppen. "Wij voelen ons bestolen", aldus Roda-directeur Wim Collard tegenover 1Limburg. "We willen de laatste acht minuten overspelen met de stand 2-3 in het voordeel van Roda."

Civiele rechter

Collard heeft de KNVB dinsdag medegedeeld zich niet neer te leggen bij de beslissing en hij verwacht uiterlijk woensdag een reactie van de bond. "Mocht het antwoord niet naar de tevredenheid van Roda zijn, dan is de enige mogelijkheid nog om naar de civiele rechter te stappen", zegt Collard. Behalve het sportieve gemis - Roda had bij een zege in de halve finale gestaan - betekent de uitschakeling ook dat de club geld misloopt. "Het kan ons zo 500.000 euro schelen", aldus Collard.

Het moment van de afgekeurde 2-3: